Wednesday, June 23, 2010

"καταθλιπτική" πρόβλεψη...

κατάθλιψη.jpg


 


 


Υπάρχουν έρευνες (εμείς ίσως ξέρουμε καλύτερα) που δείχνουν πως ένας στους έξι θα παρουσιάσει κατάθλιψη, προβλήματα άγχους. "Είναι φυσιολογικό" λένε. Είναι και ο τύπος της εργασίας που προκαλεί τέτοια φαινόμενα. Πολλοί προτιμούν να χάσουν την δουλειά τους παρά να το πουν στους εργοδότες, στους συναδέλφους τους, πως υποφέρουν από κατάθλιψή.
"Ειδικοί" έχουν να δώσουν ορισμένες συστάσεις στους εργοδότες, καθώς και στους συναδέλφους ενός ανθρώπου που βρήκε το θάρρος να το πει πως υποφέρει.
Η εργασία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής. Για τον λόγο αυτό οι προϊστάμενοί έχουν υποχρέωση να δημιουργήσουν τέτοιο περιβάλλον ώστε να βοηθήσει στην έκφραση των συναισθημάτων ( αυτό είναι η κατάθλιψη) και να ανοίξουν μια αγκαλιά να χωρέσει όλους.
Από την άλλη, οι συνάδελφοι να αποδείξουν πως είναι ακόμα άνθρωποι που είναι ικανοί να ακούσουν, να αποδεχθούν και να συντρέξουν.
Βέβαια δεν είμαστε γιατροί, να προτείνουμε θεραπείες, απλά να διαπιστώσουμε πως η κατάθλιψη μπορεί να πολιορκήσει τον καθένα. Είναι κάτι σαν τον σεισμό. Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Για μας και για τους άλλους.
Αν είμαστε γενναίοι ίσως παραδεχτούμε πως δεν είναι πολύ μακριά μας...

No comments:

Post a Comment