Wednesday, June 16, 2010

Ποιος αποφασίζει για ποιον


Πριν από λίγο καιρό, στην Αγγλία, αλλά και στην Αμερική, υπήρχε ένα σημαντικό θέμα που απασχολούσε την κοινή γνώμη.
Θα ήθελα να το υπενθυμήσω και στην γειτονιά μας, επειδή είναι θέμα που αφορά σε όσους αγαπούν τον εαυτό τους και τον γείτονά τους. Τον κοντινό και τον μακρινό, τον γνωστό και τον, ακόμα, άγνωστο του.
Λοιπόν, η ιστορία έχει να κάνει με ένα κορίτσι το οποίο έχει εγεφαλική παράλυση κάποιου βαθμού, και είναι η ώρα της να μπει στην εφηβεία.
Η μητέρα του λοιπόν παρακάλεσε με πολλούς τρόπους τους γιατρούς, να προσωρήσουν σε αφαίρεση μήτρας, ώστε το κορίτσι να μην μπει στην εφηβεία με όλα τα χαρακτηριστικά της.
Αυτό, ισχυρίζεται η μητέρα, η οποία σημειωτέον, επι 13 χρόνια είναι συνέχεια δίπλα στην κότη της, δίχως την απαιτούμενη κρατική συμπαράσταση, όπως γίνεται πολλές φορές.
Τελικά, ύστερα από πιέσεις πολλών bloggers από όλο τον κόσμο, οι γιατροί αρνήθηκαν να κάνουν την επέμβαση. Ενα από τα πολλά επιχειρήματα τους ήταν πως, αν το κορίτσι ήταν υγιές δεν θα προχωρούσαν στην διαδικασία αυτή. Τώρα, που δεν μπορούν να πάρουν την συγκατάθεσή του, δεν το κάνουν. Το θεώρησαν ως υποτίμηση απέναντι στο κορίτσι αυτό.
http://blogs.guardian.co.uk/joepublic/2008/01/whose_life_is_it_anyway.html
Το έφερα λοιπόν το θέμα αυτό σήμερα, επειδή πιθανόν και στην δική μας διπλανή πόρτα, μπορεί να υπάρχει κάποια περίπτωση, όπου ο ισχυρός μπορεί να παίρνει αποφάσεις για τον ανίσχυρο, χωρίς να τον ρωτάει.

1 comment:

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Dimitris Karavasilis, Dimitris Karavasilis. Dimitris Karavasilis said: Ποιος αποφασίζει εδώ; http://tinyurl.com/269afes [...]

    ReplyDelete