Thursday, July 15, 2010

για πιάσε ένα ντο ματζόρε

χορωδία.jpg


Το ξέραμε ήδη ότι το να μουρμουρίζεις κάποιο σκοπό, γνωστό ή άγνωστο, είναι καλός σύμμαχος εναντίον του άγχους. Τώρα, μια τελευταία έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τραγουδούν τακτικά είναι πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν τραγουδούν. Στην πραγματικότητα, όσοι ανήκουν σε κάποια χορωδία, η συγκρότημα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής από άλλους ανθρώπους.
Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 1100 χορωδούς στην Αυστραλία, την Γερμανία και την Αγγλία.
Ο επικεφαλής της έρευνας είπε πως είναι στ' αλήθεια αξιοθαύμαστο και αρκετά ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα, ικανό να παροτρύνει και άλλους ανθρώπους να τραγουδούν.
Στην Αυστραλία έγινε έρευνα σε 21 χορωδίες στην Αυστραλία. Βρήκε λοιπόν ότι πάνω η πλειονότητα των χορωδών στην αρχή είχαν προβλήματα υγείας, στην συνέχεια με την συμμετοχή τους σε αυτές, τα προβλήματα μειώθηκαν σημαντικά.
Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας όλοι συμφώνησαν πως κάτι εξαιρετικό συμβαίνει εδώ, κάτι που θα πρέπει να παρακινήσει τους ανθρώπους στο τραγούδι, ακόμα και αν δεν βρίσκεσαι σε κέφι. Να προσποιηθείς οτι θέλεις να τραγουδήσεις και ο εγκέφαλος αμέσως θα ανταποκριθεί. Από κει και πέρα τα πάντα θα αλλάξουν,
Ευτυχία, δώσε ένα ντο ματζόρε!!!!

No comments:

Post a Comment