Thursday, July 29, 2010

λίγα ακόμα μαθήματα ζωής


  • Οταν κάποιος είναι μνησίκακος απέναντί σου, σου διδάσκει οτι όλοι κάνουν λάθη. Οταν κάνεις λάθος εσύ, το ποιο καλό που μπορείς κάνεις, είναι να συγχωρήσεις εκείνον που σε πρόσβαλε, χωρίς να προσποιείσαι. Το να συγχωρούμε εκείνους που μας πλήγωσαν είναι από τις πιο δύσκολες και οδυνηρές εμπειρίες της ζωής, αλλά είναι και η πιο θαραλλέα πράξη που μπορείς να κάνεις.

  • Οταν εκείνος που αγαπάς είναι απιστος, σε διδάσκει οτι να αντιστέκεσαι στον πειρασμό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον άνθρωπο. Να είσαι σταθερός στην αντίσταση απέναντι σε όλους τους πειρασμούς.. Οταν το κάνεις αυτό, τοτε θα ανταμειφθείς με μια αίσθηση ικανοποίησης που θα διαρκεί πολύ και θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη προσωρινή απόλαυση.

  • Οταν κάποιος σε διακωμωδεί, σε διδάσκει αγάπη, καλωσύνη, τιμιότητα, συγχώρεση, αποδοχή και όλα αυτά μπορουν να αντιμάχονται το κακό που υπάρχει στον κόσμο. Για κάθε καλή πράξη, υπάρχει μια κακή πράξη. Εχουμε την δύναμη να ελέγξουμε την ισορροπία ανάμεσα στο καλό και στο κακό, αλλά επειδή τα μαθήματα της αγάπης δεν διδάσκονται αρκετά συχνά, αυτή η δύναμη συχνά δεν χρησιμοποιείται για καλό.

  • Οταν μπαίνεις μέσα στην ζωή κάποιου, είτε το έχεις σχεδιάσει, είναι γίνεται τυχαία, σκέψουν ποιο θα είναι το μάθημα. Θα σε διδάξει την αγάπη η την άγρια πλευρά της πραγματικότητας; Οταν πεθάνεις, θα έχει καταλήξει η ζωή σου να είναι πιο αγαπητική η πιο βλαβερή; Θα έχεις προσφέρει ανακούφιση η πόνο; Πιο πολλή χαρά η λύπη; Κάθε ένας από μας έχει την δύναμη πάνω στην ισορροπία της αγάπης μέσα στον κόσμο. Πως θα την χρησιμοποιήσεις άραγε;

1 comment:

  1. Ποσοδίκιο έχεις!!
    Ποση γαληνη στην ψυχή μου διαβάζοντας...!
    Ευχαριστω!

    ReplyDelete