Saturday, July 31, 2010

Μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος


  • Να νοιάζεσαι για τους άλλους ανθρώπους. Να σκέφτεσαι τρόπους να τους κάνεις ευτυχισμένους και να τους ενθαρύνεις να κάνουν το σωστό. Αφιέρωσε χρόνο για να να τονίσεις τα καλα τους χαρακτηριστικά και να τονώσεις την αυτοπεποίθηση τους.

  • Μην κάνεις τίποτα από ιδιοτελή κίνητρα. Μην κοιτάς τους άλλους ως αναλώσιμα.Μην υποτιμάς τους φίλουςγια να παρουσιαστείς ως καλός στους γύρω σου, κοινώς μην "θάβεις" τους άλλους.

  • Μην σπαταλάς τον χρόνο του κηνυγώντας τον έπαινο. Μάθε πως να απομακρυνθείς από το εγώ σου. Ταπεινοφροσύνη δεν σημαίνει να βάζεις τον εαυτό σου κάτω από τους άλλους. Σημαίνει να είσαι ευχαριστημένος με αυτό που είσαι, δίχως να χρειάζεσαι τον έπαινο η την κατηγορία.

  • Μην ζηλεύεις την επιτυχία η την ευτυχία των άλλων. Μάθε να είσαι ευτυχισμένος με την ευτυχισμένη ζωή των άλλων. Αν οι άλλοι κάνουν καλά πράγματα, να αισθάνεσαι κι εσύ μέρος της ευτυχίας τους.

  • Μην μένεις προσκολημένος στις αρνητικές διαθέσεις του μυαλού. Οσο συχνά χρειάζεται, διώξε τις αρνητικές σκέψεις. Να ξέρεις οτι πολλές φορές, ο εγωισμός είναι μπλεγμένος στις αρνητικές αυτές σκέψεις. Προσπάθησε να καλιεργήσεις την χαρούμενη διάθεση.

  • Χαμογέλα. Αν δεν μπορείς τίποτα άλλο, χαμογέλα όταν συναντάς άλλους ανθρώπους.

  • Να έχεις ενθουσισμός σε ό,τι κι αν κάνεις. Να είσαι ενθουσιασμένος και θετικός με ό,τι κι αν κάνεις. Ακόμα και η μικρότερη πράξη αν γίνεται με αγάπη και ενθουσιασμό μπορεί να κάνει την διαφορά.

  • Μην επιβάλλεις την άποψη σου στους άλλους. Επίσης, άκου υπομονετικά τους άλλους, αλλά ταυτόχρονα μην υποκύπτεις σε όσα οι άλλους σκέφτονται για σένα και νομίζουν οτι πρέπει να κάνεις. Να τεστάρεις την συμβουλή της με την δική σου εσωτερική σοφία.

  • Ακου την καρδιά σου. Να είσαι πιο προσεκτικός με τις κρύες κρίσεις της λογικής.

  • Καλύτρα να κάνεις λάθη παρά να στέκεσαι άπραγος.

  • Μην παραπονιέσαι. Κάνε την διαφορά!

4 comments:

  1. Όμορφα λόγια, ....αλλά ουτοπικά!
    Τα άκουσα κι εγώ κάποτε και τα πίστεψα!
    Τα έκαμα πράξη, όσο μπορούσα!
    Δεν μετάνοιωσα , ...αλλά ούτε και "πρόκοψα"!
    Απογοήτευση εισέπραξα κι αχαριστία.
    Δεν ζηλεύω τα "λαμόγια" που ..."πρόκοψαν" με τον τρόπο τους.
    Λυπάμαι τους αφελείς -σαν κι εμένα- που τα πιστεύουν, τα κάνουν πράξη κι υποφέρουν!!
    Ωστόσο, ...δεν παραπονιέμαι!

    ReplyDelete
  2. Εξαρτάται τι σημαίνει για τον καθ'ενα το "προκοψα".
    Συνηθως απογοητεύομαστε οταν υιοθετώντας μια συμπεριφορά αναμένουμε τα αντιτιμα.
    Η αλλαγή του χαρατκτηρα μας ,η γνωση του Εαυτου μας το μονο ανταλλαγμα που εχιε ειναι απλά να Ειμαστε αυτο που Ειμαστε...(αν καταφερουμε να το φτασουμε)
    Είναι δε επιλογή και δεν απογοητεύει γιατι εχει κανεις επίγνωση το γιατι παει προς αυτον τον δρόμο.
    Ετσι το "βλεπω" εγώ ως άνθρωπος και γι αυτο το βιώνω καθημερινά.
    Καλησπερα σας.

    ReplyDelete
  3. "Αγάπα για να ζήσεις, ζήσε για ν'αγαπάς"

    ReplyDelete
  4. Ὡς χαρίεν ἔστ' ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾖ: Πόσο χαριτωμένο πράγμα είναι ο άνθρωπος, όταν είναι άνθρωπος! (Μένανδρος) ... Δημήτρη, Σ' Ευχαριστούμε για το υπέροχο κείμενο!!!

    ReplyDelete