Thursday, July 29, 2010

Περίεργα μαθήματα ζωής

Η ζωή είναι σαν μια βόλτα με το roller coaster. Κανεις δεν μπορεί να το αρνηθεί. Μερικές φορές κάνουμε πράγματα δίχως κανένα λόγο, και καταλήγουμε να είμαστε νικητές, όχι τόσο για εκείνο που καταφέραμε, αλλά για το μάθημα ζωής που πήραμε. Να μερικά παραδείγματα:



  • Οταν κάποιος σου λέει ψέματα, σου διδασκει οτι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Η αλήθεια είναι πάντοτε κρυμένη κάτω από την επιφάνεια. Κοίτα πέρα από τις μάσκες που φορούν οι άνθρωποι αν θέλεις να μάθεις τι κρύβουν στην καρδιά τους. Βγάλε τις δικές σου μάσκες για να ξέρουν και οι άλλοι ποιος είσαι αληθινά.

  • Οταν κάποιος σου κλέβει, σε διδάσκει οτι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Πάντα να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τα χάσεις. Ποτέ να μην πάρεις τους φίλους η την οικογένεια σου για δεδομένους, επειδή σήμερα και μερικές φορές ακόμα και αυτό το λεπτό είναι η μοναδική εγγύηση που έχεις.

  • Οταν κάποιος σε κοροιδέυει, σου διδάσκει οτι δεν υπάρχουν δυο άνθρωποι όμοιοι. Οταν συναντάς ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από σένα, μην τους κρίνεις από την εμφάνιση, αντίθετα να βασιστείς σε όσαν έχουν μέσα στην καρδιά τους.

  • Οταν κάποιος σε τραυματίσει, σε διδάσκει οτι η ανθρώπινη φύση μας είναι πολύ εύθραυστη. Προστάτεψε και φρόντισε το σώμα σου όσο καλύτερα μπορείς, είναι το μόνο πράγμα που είσαι σίγουρος οτι θα το έχεις για πάντα.

  • Οταν κάποιος σου ραγίσει την καρδιά, σου διδάσκει οτι το να αγαπάς κάποιον δεν σημαίνει πάντα οτι εκείνος θα επιστρέψει την αγάπη σου, θα σε αγαπήσει κι εκείνος. Αλλά μην γυρίσεις την πλάτη σου στην αγάπη, επειδή όταν βρεις το σωστό άνθρωπο, η χαρά που θα σου φέρει στην ζωή σου, θα επουλώσει ολα τα τράυματα του παρελθόντος, χίλιες φορές καλύτερα.

No comments:

Post a Comment