Monday, July 5, 2010

Αμαρτωλά θαύματα

Για τον φίλο μου τον Δημήτρη Αλεξίου, έχω κάνει λόγο, όσομπορώ να μιλήσω για εκείνον βέβαια. Τα Πικρά Κεράσια, έχουν ανθίσει για πάντα στις ψυχές μας. τώρα είναι η σειρά να ταξιδέψουμε στα μυστικά του μοναστηριού της Παναγιάς της Χορταρούς, εκεί που δεν χρειάζονται λόγια για να πουν όσα η καρδιά θα ήθελε να ομολογήσει. Το να είσαι μουγκός μπορεί να είναι και αρετή, να είσαι και μοναχός και μουγκός, να κουβαλάς την ευχή και την κατάρα είναι ένα φορτίο που περιμένει ανοιχτές αγκαλιές να ξεφορτωθεί, να ξαποστάσει. Καλοτάξιδο λοιπόν το καινούργιο του βιβλίο, με ολάνοιχτα πανιά!



Ιστορίες και ζωές που θα πλεχθούν γύρω από το μοναστήρι της Παναγιάς της Χορταρούς και θα ψελλίσουν ότι ένα θαύμα μπορεί να είναι ανομολόγητη αμαρτία και πως μια αμαρτία μπορεί να είναι το προσωπικό θαύμα στη ζωή ενός ανθρώπου. Ένα βιβλίο όχι για τον Θεό των ανθρώπων αλλά για τον μικρό θεό που κάθε άνθρωπος κουβαλά μέσα του και για τα θαύματα τα οποία χρειάζεται, αλλά και χαρίζει.

1 comment:

  1. Δημήτρης ΑλεξίουJuly 9, 2010 at 3:58 AM

    Δημήτρη μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές. Τείνω να πιστέψω ότι το να είσαι μουγκός είναι μεγάλο προτέρημα στις μέρες μας που σε διαχωρίζει από όλους όσους μιλάνε χωρίς να έχουν τίποτα να πουν. Να ΄σαι πάντα καλά!

    ReplyDelete