Wednesday, July 28, 2010

Ε, τι να κάνουμε, άνθρωπος είμαι κι εγώ

Πόσες φορές δεν έχουμε ακουσει η δεν έχουμε πει την φράση "Ανθρωπος είμαι κι εγώ"  η " ανθρώπινο είναι"!


Ολα αυτά για να δικαιολογήσουμε κάποιες συμπεριφορές, κάποια ατοπήματα για τα οποία δεν είμαστε και πολύ περήφανοι!


Θα έλεγα οτι σήμερα ίσως είναι η μέρα για να ξανασκεφτείς, να ξαναξιολογησεις τον "ανθρώπινο" χαρακτήρα σου.


Το ξέρεις οτι είσαι ένα καταπληκτικό δημιούργημα! Μπορεις να γίνεις ο,τι ονειρεύεσαι! το μοναδικό σου εμπόδιο φαίνεται οτι είναι οι πεποιθήσεις σου για σένα και τα όνειρά σου. Μπορεί για παράδειγμα να πιστεύεις οτι είναι ένα πλάσμα για αυτολύπηση, η κάποιος που δικαιωματικά έχει εξουσία πάνω στην φύση η στους συνανθρώπους του.


Κάποιες φορές μπορεί και πάλι να χάσεις τον έλεγχο, είτε από οργή είτε από θυμό είτε από δήθεν αγάπη, και να ακούσεις τους άλλους να λένε: "Τι να κάνουμε, άνθρωπος είναι κι αυτός!" Παρόλα αυτά, είναι και μερικοί που αντιδρούν στις παραπάνω καταστασεις με ηρεμία, καρτερικότητα. Εχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση των καταστάσεων, για τις οποίες είναι εκείνοι υπεύθυνοι η απλά βρέθηκαν μέσα σε αυτές. Η δική τους αντίδραση, δεν είναι ανθρώπινη;


Τελικά τι από τα παραπάνω είναι ανθρώπινο; Η απογοήτευση, η διάλυση, η ηρεμία, ο έλεγχος;


Γι αυτό και προτείνω, σήμερα να αξιολογήσουμε για άλλη μια φορά τον χαρακτηρισμό "ανθρώπινο"


 

1 comment:

  1. Αυτα μας εμαθαν δυστυχως οι γονεις μας,χωρις να θελω να τους κατηγορησω...αλλα..αυτα γνωριζαν και μας τα μετεφεραν!!!Τα επαναλαμβανομενα λαθη;;ειναι κι αυτα ανθρωπινα;;Η οργη και ο θυμος ως καταστροφικα συναισθηματα μας οδηγουν παντα σε λαθη..τα λεγομενα "ανθρωπινα λαθη".Μονο με την ηρεμια μπορουμε να ελεγξουμε τον εαυτο μας ..μονο τοτε μπορουν να παρθουν σωστες αποφασεις και να αποφυγουμε...Αχχ!!αυτα τα ανθρωπινα λαθη!!!ποσο ευκολη δικαιολογία!!!

    ReplyDelete