Friday, March 9, 2012

Ευγνωμοσύνη

Αν σηκώθηκες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία παρά αρρώστια, είσαι πιο προνομιούχος από περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που δεν θα επιζήσουν μέχρι τη Κυριακή.


Αν δεν έχεις ζήσει ποτέ τον κίνδυνο της μάχης, την μοναξιά της φυλάκισης, την αγωνία των βασανιστηρίων η την πείνα, είσαι σε καλύτερη μοίρα από 500 εκατομύρια ανθρώπους στον κόσμο.


Αν μπορείς να πας στην εκκλησία, δίχως τον φόβο της τιμωρίας, της σύλληψης, των βασανιστηρίων η του θανάτου, είσαι πιο καλύτερα από τρία δισεκατομύρια ανθρώπους στη γη.


Αν έχεις φαγητό στο ψυγείο στου, ρούχα πάνω σου, μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου και ένα μέρος να κοιμηθείς, είσαι πιο πλούσιος από το 75% των κατοίκων της γης.


Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, μέσα στο πορτοφόλι σου, και μπορείς να αφήσεις ψιλά σε ένα πιατάκι κάπου, είσαι ανάμεσα στο 8% των πιο πλούσιων ανθρώπων της γης.


Αν οι γονείς σου ζουν και είναι  ακόμα παντρεμένοι, είσαι πολύ σπάνιος.


Αν σηκώνεις το κεφάλι σου με χαμόγελο και είσαι πραγματικά ευγνώμων, είσαι προικισμένος, επειδή η πλειονότητα των ανθρώπων μπορεί να το κάνει, αλλά οι περισσότεροι δεν το κάνουν.


Αν μπορείς να κρατήσεις το χέρι κάποιου, να τους αγκαλιάσεις αλλα ακόμα να τους αγγίξεις στον ώμο, έχεις χαρισματική ψυχή επειδή μπορείς να προσφέρεις ένα θεραπευτικό χάδι.


Αν διαβάζεις αυτή την εγγραφή, ήδη έχεις μια διπλή ευλογία. Πρώτα επειδή κάποιος σε σκέφτεται τούτη την ώρα και ακόμα παραπέρα, είσαι πιο προνομιούχος από δύο δισεκατομύρια ανθρώπους που δεν μπορούν να διαβάσουν καθόλου.


Τι έχεις να πεις τώρα;

4 comments:

  1. pragmatika uperoxo,sugkhnitiko, kai pera gia pera alhthino! sugxarhthria!

    ReplyDelete
  2. Αδαλή ΚαλλιόπηMarch 10, 2012 at 1:03 PM

    EΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ-ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ-ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ!!

    ReplyDelete
  3. Είσαι μοναδικός "Ά"νθρωπος...

    ReplyDelete
  4. Είμαι τυχερή σε σχέση με πολύ κόσμο.
    Εχω χάσει τη μαμά μου, αλλά έμαθα από το blogging πως δεν είμαι η μόνη...
    Γιατί νιώθω ενοχές που είμαι καλύτερα από τον κόσμο που υποφέρει;;;
    Βοηθώ όσο μπορώ μα πάντα υπάρχει κάτι περισσότερο που θα μπορούσα να κάνω.....ίσως....

    ReplyDelete