Friday, March 23, 2012

Ογκόλιθος

Τα παλιά χρόνια κάποιος βασιλιάς είχε βάλει ένα μεγάλο βράχο στη μέση του κεντρικού δρόμου. Ο ίδιος κρύφτηκε εκεί γύρω για να δει αν κάποιος θα μετακινούσε τon ογκόλιθο.
Μερικοί βασιλικοί έμποροι, οι πιο πλούσιοι της χώρας καθώς και δικαστές πέρασαν από το δρόμο. Δεν σταμάτησαν καθόλου αλλά προσπέρασαν γύρω από τον ογκόλιθο και συνέχισαν την πορεία τους. Αρκετοί από αυτούς κατηγόρησαν μάλιστα τον βασιλιά που δεν προσέχει τους δρόμους και τους έχει αφήσει ακάθαρτους. Κανένας τους όμως δεν μπήκε στο κόπο να τον μετακινήσει.
Τότε φάνηκε ένας αγρότης που κουβαλούσε ένα σάκο με λαχανικά. Μόλις πλησίασε το εμπόδιο, αφήσε τα λαχανικά στο χώμα και προσπάθησε να μετακινήσει το βράχο προς την άκρη του δρόμου. Για πολλή ώρα έσπρωχνε, τραβούσε, ίδρωσε κουράστηκε και τελικά τα κατάφερε. Την ώρα που πήγε να ξαναπάρει το φορτίο με τα λαχανικά του παρατήρησε οτι στη θέση που ήταν ο ογκόλιθος τώρα υπήρχε  ένα πορτοφόλι γεμάτο με  χρυσά νομίσματα και με ένα σημείωμα από τον Βασιλιά που έλεγε οτι το χρυσάφι ήταν για κείνον που θα μετακινούσε το βράχο.
Ο χωρικός έμαθε αυτό που πολλοί από μας ποτέ δεν θα μάθουμε. Οτι δηλαδή κάθε εμπόδιο είναι μια ευκαιρία για να βελτιώσουμε την κατάστασή μας.

1 comment:

  1. Κάποτε το πίστευα....
    Είναι όμως κάποια εμπόδια που και δε σου μαθαίνουν τίποτα και την κατάσταση σου δε βελτιώνουν...όσα χρόνια κι αν περάσουν.....

    ReplyDelete