Monday, May 24, 2010

Οταν η αστρολογία παρατηρεί και προειδοποιεί

'Ενας φίλος με ρώτησε για τον Ουρανό που ό,που να'ναι μπαίνει στον Κριό. Το μόνο που έχω να θυμίσω προς το παρόν στον κόσμο είναι ότι ο Ουρανός ήταν ξανά στον Κριό προπολεμικά, πριν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, και ο κόσμος ήταν σε τραγική οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα να αναζητάει Μεσσίες τύπου Αδόλφου Χίτλερ. Συγκεκριμένα, ο Ουρανός μπήκε στον Κριό το 1927 και έμεινε σ'αυτό το ζώδιο μέχρι το 1935. Θυμίζω ακόμα ότι το 1929 ήταν η τραγικότερη χρονιά για την Αμερική με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή κρίση στην ιστορία της, και ότι το 1933 ο Αδόλφος εξελέγη καγκελάριος της Γερμανίας. Ο ρόλος που έπαιξαν οι τράπεζες είναι γνωστός, όσο και τα πραγματικά αίτια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιστορία κάνει κύκλους όπως οι πλανήτες. Tα έτη 2012 -2013 είναι ίσως o μεγαλύτερος κίνδυνος με τα τετράγωνα Ουρανού/Κριό - Πλούτωνα/Αιγόκερου με δυο κύρια ενδεχόμενα σενάρια : αυτό του φασίστα με το επαναστατικό προσωπείο ή αυτό των επαναστατημένων μαζών (βλ.και άρθρο μου στο περιοδικό "Ζωή και Ζώδια" "Οι όψεις Ουρανού/Πλούτωνα ιστορικά). Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω γκρεμίζει τις δομές, ο Ουρανός στον Κριό αναζητάει είτε φασίστες θερμοκέφαλους είτε επαναστατημένες κεφαλές. Δίνει όμως παράλληλα ευκαιρίες για ένα νέο παγκόσμιο ξεκίνημα, μια έκρηξη πρωτοβουλιών και δράσης ό,που ο κόσμος δεν θα μένει πλέον απλός θεατής.

'Οσο για τα τραγικά γεγονότα στην χώρα μας, πρέπει να αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες, να σκεφτούμε πόσο συνειδητοποιημένοι πολίτες ήμασταν τις δεκαετίες που πέρασαν, και με ποιό τρόπο οι επιλογές μας επί σειρά ετών οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Προς το παρόν για τα χθεσινά γεγονότα, οι τηλεγραφικές ερμηνείες της Κοσμοβιολογίας για τις όψεις κωδικοποιημένα είναι οι εξής :

'Αρης -90- 'Ηλιος = Το να γίνεσαι δραστήριος, το να δείχνεις τη θέλησή σου. Πράξη ενός προσώπου που συμπεριφέρεται χωρίς να λογαριάζει κανέναν.

'Αρης-135-Ουρανός = Ξαφνική δράση, απροσδόκητη βία, πράξεις που προκαλούν αναστάτωση. Μεγάλες εντάσεις. Δυσαρμονικός αγώνας για μεταρυθμίσεις. Τραυματισμοί, ατυχήματα, μια πράξη για το μέλλον. Ηλεκτρική καταιγίδα.

Άρης-45-Κρόνος= Δημιουργία προβλημάτων, πραγματοποίηση χωρισμού, δυσκολίες στην εργασία, επώδυνη κατάσταση, θάνατος.

Ουρανός-180-Κρόνος = Διαρκής ένταση. Σοβαρή κρίση. Επανάσταση ενάντια στις παλαιές δομές ή στην καταπίεση. 'Εκρηξη καταπιεσμένης ανατρεπτικότητας. Ο πόλεμος ανάμεσα στο παλαιό και στο νέο.

Η σοβαρή κρίση έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2008. Την εποχή που ο Ουρανός τετραγώνιζε τον 'Ηλιο του χάρτη της Δημοκρατίας μας, η αμφισβήτηση και οι επαναστατικές τάσεις ήταν ήδη πολύ έντονες, και οδήγησαν σε εκλογές και αλλαγή της κυβέρνησης (βλ.και σχετικό δημοσίευμά μου με τίτλο "Η Δημοκρατία μας σε κρίση" τον Δεκέμβρη του 2008).

No comments:

Post a Comment