Monday, December 19, 2011

Χτίστης

Ο γερο Μιχάλης, ο μαραγκός ετοιμαζόταν να βγει στη σύνταξη. Είπε στους εργαζόμενους που δούλευαν μαζί του για τα σχέδια του να εγκαταλείψει τις καταασκευαστικές επιχειρήσεις και να αφιερωθεί στην οικογένεια και τη γυναίκα του. Θα έχανε το εφάπαξ βέβαια, αλλά έπρεπε να φύγει. Θα τα κατάφερναν και χωρίς αυτόν.
Ο μηχανικός λυπήθηκε που έβλεπε τον καλό του εργάτη να φεύγει και ρώτησε αν θα μπορούσε να χτίσει άλλο ένα σπίτι, έτσι για προσωπική χάρη. Ο ξυλουργός συμφώνησε αλλά σύντομα παρατήρησε οτι δεν ήταν δοσμένος στη δουλειά του. Χρησιμοποίησε κατώτερα υλικά και δεν ήταν τόσο προσεκτικός στην εργασία του. Δεν ήταν και ότι καλύτερο για το τελείωμα της καριέρας του.
Οταν κάποια στιγμή τέλειωσε και ο χτίστης ήρθε για να επιθεωρήσει το σπίτι, ο μηχανικός έδωσε το κλειδί της εξώπορτας στον μαραγκό.
"Αυτό είναι το σπίτι σου" του είπε "Το δώρο μου για σένα"
Ο γερο Μιχάλης έπαθε σοκ. Τι ντροπή! Αχ και να ήξερε οτι έχτιζε το σπίτι του, θα το είχε κάνει τόσο μα τόσο διαφορετικό. Τώρα ήταν υποχρεωμένος να ζήσει σε ένα σπίτι με τόσες ατέλειες!


Ετσι συμβαίνει και με μας. Χτίζουμε τις ζωές μας με τόσο επιφανειακό τρόπο, χρησιμοποιώντας κάθε φορά όχι τα πρώτα σε ποιότητα υλικά. Δεν δινουμε το 100% της προσπάθειας μας. Στο τέλος κοιτάμε κατάματα την κατάσταση που δημιουργήσαμε και ανακαλύτουμε οτι εμεις τα έχουμε κάνει όλα αυτά.
Σκέψου τον εαυτό σου σαν μαραγκό. Σκέψου το σπίτι σου. Κάθε μέρα καρφώνεις ένα καρφί, βάζεις μια τάβλα, η ξυλώνεις ένα τοίχο.
Χτίζε με σοφία. Είναι η μοναδική ζωή που έχεις να χτίσεις. Ακόμα κι αν έχεις να ζήσεις μόνο μια μέρα ακόμα, αυτή η μέρα αξίζει να τη περάσεις με αξιοπρέπεια. Να βάλεις και μια μεγάλη ταμπέλα που να λέει
"Η ζωή είναι μια εργασία που την κάνεις μόνος σου"
Ποιος θα μπορούσε να σου το πει πιο καθαρά; Η ζωή σου σήμερα είναι το αποτέλεσμα όλων όσων έκανες μέχρι σήμερα. Αρα η ζωή σου αυριο θα είναι το αποτέλεσμα όλων όσων κάνεις σήμερα!

1 comment:

  1. Aδαλή ΚαλλιόπηDecember 26, 2011 at 4:58 PM

    Δημιουργοί και Δημιουργήματα ταυτοχρονα!Χρόνια ΑΝΑγέννησης -Δημιουργίας-Ενωσης!

    ReplyDelete