Tuesday, February 22, 2011

Αλλη μια παρουσίαση του "Μικρασίας Έρως"

Είναι παρήγορο να βλέπεις τους ανθρώπους γύρω σου να ξεχειλλίζουν από ευαισθησία και να έχουν ανάγκη να την εκφράσουν.
Σε τούτο το συμπέρασμα κατάληξα ύστερα από την πρόσκληση των ΟΧΕ να παρουσιάσω το βιβλίο για τη Μικρασία στην μεγάλη και φιλόξενη αίθουσά τους στο κέντρο της Αθήνας.
Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους ήταν παιδιά και συγγενείς ανθρώπων που έζησαν την Μικρασιατική καταστροφή, γεγονός που φόρτισε την ατμόσφαιρα και έφερε τη ψυχή στο πέλαγο των δακρύων.
Δεν είναι μόνο η νοσταλγία που μας συγκίνησε αλλά και η απουσία της πατρίδας που σε αναπαύει.
Κύριος ομιλητής ήταν ο κ Νίκος Βικέτος πρόεδρος του συνδέσμου Σμυρναίων. Μας γύρισε στα παλιά, φώτισε φυσιογνωμίες και παρουσίασε παραδείγματα προς αποφυγή καθώς και προσωπικότητες που εμπνέουν η θα έπρεπε να εμπνέουν. Στο τέλος νέα παιδιά με παραδοσιακά όργανα έπαιξαν σκοπούς και τραγούδια της Μικρασίας και μας παρέσυραν σε ένα χορό μέχρι τον ουρανό.
Οπως κάθε φορά που γίνεται μια τέτοια εκδήλωση, έτσι και τώρα, δεν είχε τέλος. Συνεχίζεται μέχρι να γυρίσουμε στη πατρίδα πάνω στα σύννεφα, όπως λέει και ο μάστρο-Κωνσταντής στο  βιβλίο.



1 comment:

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Anna Måneholm, Dimitris Karavasilis. Dimitris Karavasilis said: Αλλη μια παρουσίαση του «Μικρασίας Έρως» http://goo.gl/fb/NigEH [...]

    ReplyDelete