Thursday, January 27, 2011

Από την παρουσίαση του βιβλίου Μικρασίας Έρως στον "Παρνασσό"

Πριν από λίγες μέρες, η Ελληνική Λέσχη Βιβλίου www.elbi.gr οργάνωσε παρουσίαση του βιβλίου Μικρασίας Ερως στην αίθουσα Κωστής Παλαμάς, του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός.


Ηταν μια εξαιρετικά ζεστή και συγκινητική βραδυά. Σκοπός μας, δεν ήταν να πούμε δυο λόγια για τα καλά και τα άσχημα του συγκεκριμένου βιβλίου, αλλά να γίνουμε μια αυλή, σαν κι εκείνες που αγκαλιάζει τις ζωές και τις φιλεύει με παραμυθία.
Οι ήρωες της καθημερινότητας, ξεπέρασαν τα προβλήματα και τα εμπόδια, και παρά την βροχή, μαζεύτηκαν ανοίγοντας την ψυχή τους και την διάθεση τους να μοιραστούν χαρές και λύπες.


Υστερα από τα λιγοστα πρώτα αναγνώσματα από την Μαριάννα και την Κατερίνα, ξεκίνησε δειλά δειλά συζήτηση και ύστερα φούντωσε σε γέλια και συγκίνηση


Και στο τέλος, αφού είπαμε πολλά και ταξίδεψε ο νους μας, αφήσαμε την μουσική να μας πάει ακόμα πιο μακρυα.
Εκτός από τις δυο υπέροχες μαθήτριες μου την Μαριάννα και την Κατερίνα, η Τέτη, παλιά μου μαθήτρια κι αυτή ανέλαβε την ξενάγηση στον κόσμο των συναισθημάτων, της μνήμης με την μουσική της


Χωρίσαμε δίχως να χωρίσουμε. Μείναμε όλοι μαζί, επειδή αυτή η βραδυά μας έφερε όλους πιο κοντά.


 


 


3 comments:

  1. Ευχές για δημιουργίες που θα ζωντανεύουν "Ερωτες" και "Μικρασίες"!
    Ευχαριστώ για το μοίρασμα και την νοερή παρουσία μου σε αυτήν την "αυλή"!

    ReplyDelete
  2. Μαριάννα ΒασιλείουJanuary 29, 2011 at 10:05 PM

    Ήταν μια υπέροχη βραδιά,μια ξεχωριστή παρουσίαση γεμάτη συναίσθημα,ανθρωπιά και πλησίασμα και πως ένα βιβλίο με τις ιστορίες του και την τέχνη του λόγου του συγγραφέα μπορεί να φέρει ανθρώπους πιο κοντά.Συγκινητική στιγμή που μέσα μου έδωσε ελπίδα..Ότι ναι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε,ότι η μοναξιά είναι ψευδαίσθηση και πως στο χέρι μας είναι να δημιουργούμε αυλές και να πλησιάζουμε μεταξύ μας.

    ReplyDelete
  3. Aυτή είναι η αλήθεια ότι ολοι εχουμε κοινά συναισθήματα και ολοι μπορούμε να δούμε το τι μας ενώνει τελικά...είμαστε όντα που εξελλίσσονται μεσα απο τις σχέσεις του κι όχι στην απομόνωση.Ας κανουμε λοιπον την αυλή μας με ποιότητα μη ήθος με αγάπη.Το οφείλουμε στους εαυτούς μας!

    ReplyDelete