Sunday, January 15, 2012

Δεν τα βλέπεις σωστά

Δύο άγγελοι που ταξίδευαν σταμάτησαν στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας για να περάσουν τη νύχτα τους. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν αγενείς και αρνήθηκαν να επιτρέψουν στους αγγέλους μπουν στην έπαυλή τους. Αντί γι αυτό, τους επέτρεψαν να κοιμηθούν σε μια γωνιά κάτω στο υπόγειο.
Καθως εκείνοι ετοίμαζαν το κρεβάτι τους, ο ηλικιωμένος άγγελος είδε μια τρύπα στον τοίχο και την επιδιόρθωσε. Οταν το είδε αυτό ο νεώτερος, τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό
"Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται" του εξήγησε εκείνος
Το επόμενο βράδυ οι ίδιοι άγγελοι έφτασαν στο σπίτι ενός φτωχού ζευγαριού. Αφού μοιράστηκαν το λιγοστό φαγητό τους ο αγρότης και η γυναίκα του άφησαν τους αγγέλους να περάσουν τη νύχτα τους στη δική τους κρεβατοκάμαρα για να ξεκουραστούν καλά ωστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους την άλλη μέρα.
Οταν ανέτειλλε ο ήλιος το επόμενο πρωί οι άγγελοι βρήκαν την γυναίκα του αγρότη να κλαίει. Η μοναδική τους αγελάδα, που τους έδινε το γάλα της για να ζήσουν, το μοναδικό έσοδο τους, τη βρήκαν πεθαμένη στο λιβάδι.
"Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται" απάντησε ο πιο ηλικιωμένος άγγελος. "Οταν μέναμε σε εκείνο το υπόγειο της έπαυλης, παρατήρησα ένα άνοιγμα στο τοίχο. Εκεί ο ιδιοκτήτης είχε κρύψει χρυσάφι. Από τη στιγμή που ήταν παθιασμένος με απληστία και δεν ήθελε να μοιραστεί τον πλούτο του, σφράγισα το τοίχο για να μη μπορεί να το ξαναβρεί."
"Χθες;" ρώτησε με αγωνία ο μικρότερος
"Την περασμένη νύχτα ήρθε ο άγγελος του θανάτου για την σύζυγο του αγρότη. Αντι γι αυτήν του έδωσα την αγελάδα. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται"


Σχόλιο:


Κάποια μέρα ίσως απαντηθούν όλα τα "γιατί" μας. Προς το παρόν γυρνάμε από σπίτι σε σπίτι...

3 comments:

  1. Μαρία ΣκουλάξενουJanuary 15, 2012 at 5:32 AM

    Με τόση απελπισία που υπάρχει γύρω μας... Μακάρι να είναι έτσι όπως τα έγραψες!!!

    ReplyDelete
  2. Τα 'γιατί' μας είναι τόσα πολλά μ' αυτά που γίνονται στον κόσμο...

    ReplyDelete
  3. ηθικόν δίδαγμα:
    έχετε πάντα μία αγελάδα στην αυλή σας...δεν ξέρετε πότε θα σας χρειαστεί

    ReplyDelete