Wednesday, September 12, 2012

Απογευμα Κυριακής

Τα απογεύματα της Κυριακής είναι βομβαρδισμένα μ εκείνη τη μελαγχολία που παραλύει το σώμα και δεν το αφήνει να σηκωθεί από τη πολυθρόνα. Εκεί βρέθηκε ο Θάνος τη περασμένη Κυριακή. Δίπλα στη μπαλκονόπορτα που λουζόνταν στο φως του κύκνειου άσματος του ήλιου. Η τηλεόραση ανοιχτή δίχως φωνή, για να υπάρχει η υποψία συντροφιας. Τα ακουστικά μόνιμα κολλημένα στ αυτιά να μεταφέρουν την ουδέτερη μουσική στη καρδιά που δεν είχε διάθεση για τίποτα.
Στα χέρια του ο Θάνος κρατούσε το κινητό του πατέρα που βρήκε παρατημένο στο τραπέζι. Ο πατέρας αγαπούσε την τεχνολογία και του άρεσε να έχει έξυπνα κινητά, τα οποία πάντα χρησιμοποιούσε για να καλεί και να στέλνει μηνύματα. Κατα τα άλλα ήταν ένας στοργικός άνθρωπος που φρόντιζε την οικογένεια του.
Ο Θανος έβαζε και έβγαζε προγράμματα, δοκίμαζε παιχνίδια, σπάζοντας τα νεύρα του χρόνου. Δεν του έδινε καμία σημασία. Λες και δεν υπήρχε.
Με τον πατέρα του ο Θάνος είχε μια υπέροχη αδιάφορη σχέση. Ο καθένας ζούσε ήσυχα την παράλληλη ζωή του. Δεν ενοχλούσε ο ένας τον άλλον κι αυτό ομόρφαινε τις στιγμές τους. Ισως η έλλειψη κηρυγμάτων να μειώνει τις αντιστάσεις και οι παράλληλες ζωές να υπερβούν τη γεωμετρία κάποια μέρα.
Όση ωρα περνούσαν αυτές οι σκέψεις από το μυαλό του, περνούσαν και οι φωτογραφίες που τραβούσε ο πατέρας. Πολλές φωτογραφίες από τα μέρη που είχαν επισκεφτεί όλοι μαζί, αλλά και μόνος του. Ασυναίσθητα ανοιξε τα μηνύματα. Απο τον κύριο Γιώργο τα πιο πολλά. Είναι καινούργιος στο λογιστήριο και μέχρι να μάθει κρέμεται από τον πατέρα του Θάνου. Ξαφνικά πετάγεται από τη πολυθρόνα. Σα να του πέταξαν νερό παγωμένο στη καρδιά του. Στην οθόνη του κινητού μηνύματα από μια άγνωστη κυρία. Ερωτόλογα. Και φωτογραφίες. Και πάλι ερωτόλογα. Με ανταπόκριση.
Το βράδυ της Κυριακής πέρασε ανάμεσα σε πυρωμένα καρφιά που τυρρανούσαν το νου του. Να το πει στη μητέρα και να καταστρέψει το γάμο της, η να το αποσιωπήσει και να καταστρέψει τον εαυτό του;

1 comment:

  1. Ευτυχία Μουσούλη (μητέρα Ράνιας)September 12, 2012 at 6:48 AM

    Ηθικό δίδαγμα..μην ασχολείστε με τα κινητά των άλλων...δεν είναι σωστό! Αστειεύομαι
    Συμβουλή από γιαγια..
    Να εξετάσει τη σημασία αυτής της γυναίκας στη ζωή του Πατέρα του.
    Αν είναι σημαντική να τον σφήσει να φύγει να υποστεί τις συνέπειες του λάθους του και να σταθεί στη μητέρα του. Αν πάλι είναι ...περαστική,να βρει τη γυναίκα να βρει τρόπο να την υποβιβάσει στα μάτια του πατέρα του και όταν τελειώσει αυτό να κάνουν μια γλυκειά...αντρική συμφωνία να ξεχάσουν..και να μη διαταράξουν και την άγνοια της μάννας (που δεν είμαι σίγουρη ότι δεν το είχε καταλάβει αλλά όπως οι πιο πολλές γυναίκες είναι πρώτα απ όλα μ ά ν ν ε ς και μετά σύζυγοι)
    Αχ αυτοί οι άντρες...πάλι οι γυναίκες θα πούμε πως να ελιχθείτε; Και πάλι αστειεύομαι .
    Προσέχετε
    μην πληγώνετε αυτούς που αγαπάτε. Προσέχετε, γιατί και οι γυναίκες μπορούν να έχουν ...κινητά!

    ReplyDelete